News

Our news for you...

Wij worden niet meer vergoed


1 december 2021 - door Tessa


Vanaf 2022 worden onze consulten niet meer vergoed door de zorgverzekeraars. Door de stijging in de zorgkosten vergoeden de verzekeraars ieder kalenderjaar weer minder, terwijl de premie stijgt. Daarnaast wordt er steeds meer gewerkt met uitsluitingen, onze beroepsgroep werd vorig jaar al niet meer door een aantal grote verzekeraars erkend. Gezien de lage vergoeding bij nog maar een beperkt aantal verzekeraars, hebben wij besloten ons lidmaatschap bij de beroepsvereniging op non-actief te zetten.  


Verzekeraars Zorg en Zekerheid, Ditzo, DSW, Stad Holland, De Amersfoortse/ASR hebben een slimme uitsluiting bedacht. Zij vergoeden alleen nog consulten van artsen en hulpverleners met een BIG-registratie. Zeker 80% van de therapeuten in Nederland is alternatief geschoold, heeft geen medische achtergrond en wordt dus niet vergoed. BIG-geregistreerd kun je alleen zijn als je een medische achtergrond hebt. 

Slim verzekeren doe je zo
Ook wat je tandarts betreft, is het duurste pakket vaak niet nodig. Ga je bijvoorbeeld twee keer per jaar voor controle naar de tandarts? Dan is aanvullend verzekeren eigenlijk niet nodig. Verwacht je hoge tandartskosten in de komende jaren? Dan is het goed om dit vooruit te plannen. De meest uitgebreide pakketten zijn erg duur en vaak niet toegankelijk zonder acceptatie of wachttijd. Het is dus goed om dit van tevoren te checken.

Wil jij de zorgaanbieders vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering of -verzekeraar in 2022?
Kijk dan hier.

 

Back to news overview