News

Our news for you...

Wie is Chefkok Bas Wiegel?

December is een feestmaand en soms lastig om je dan aan je gezonde eetpatroon te houden. Daarom hebben wij Chefkok Bas Wiegel gevraagd om een feestelijk en verantwoord recept te maken.

Emmy heeft anderhalf jaar met Bas samengewerkt bij FC Volendam. Zij kende hem als Chefkok van De Kas en was direct enthousiast toen hij interesse had om voor FC Volendam te gaan koken. Hij heeft er mede voor gezorgd dat onze visie op gezonde voeding bij FC Volendam echt is gaan leven. Het is de eerste voetbalclub in Nederland waar plantaardige voeding de hoofdrol speelt en zonder geraffineerde suikers, lactose of gluten wordt gekookt. 

Wie is Chefkok Bas Wiegel?

“Ik ben Bas Wiegel, al jaren gepassioneerd van eten en dan voornamelijk van groenten. Mijn mooiste tijd qua koken was de bijna 10 jaar bij De Kas. En freelance werk bij verschillende geweldige restaurants in Amsterdam (Restaurant As, Rijsel, Scheepskameel en Entrepot). 
Mijn missie in mijn werk is groenten op een zo makkelijk mogelijke manier ultiem laten smaken, hoe mooi zou het zijn als meer mensen de passie voor groenten krijgen en iets minder het vlees laten liggen.”

Wat is jouw succes bij FC Volendam? En hoe zorg jij dat de voetballers de juiste nutriënten eten?

“Het grootste succes de bij FC is dat de meeste voetballers groenten en onze manier van koken (zoveel mogelijk onbewerkt, zonder gluten of lacose) zijn gaan waarderen. Van geen interesse naar waardering, hoe top is dat! Denk dat ze het eten doordat wij open zijn in wat wij maken maar ook door begrijpelijk te koken. En smaken steeds te veranderen zodat het altijd een verassing is voor ze.”

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Inspiratie komt eigenlijk vanzelf of als ik een recept lees online of in een boek, dan gaat de molen aan en bedenk ik wat ik er verder mee kan doen, of hoe het anders te maken of welke smaak eraan toe te voegen.”

Wat wil je graag in de toekomst?

“Ik zou graag mensen willen inspireren door zelf te gaan ontdekken met groenten en te ervaren hoe lekker ze zijn. En in de toekomst lijkt mij het mooi om een draai te kunnen geven naar een gezondere sportkantine.”

Back to news overview