News

Our news for you...

Uit het hoofd, in het hart


Door: Norma Jongkind

De zomervakantie en het ‘even helemaal niks’ is voor velen alweer enige tijd geleden. Zodra de dagelijkse gang van zaken weer de overhand neemt, kan je merken dat je hoofd weer op volle toeren draait. Je bent weer aan het werk, de kinderen moeten vroeg op en naar school, de sportactiviteiten starten op, speelafspraakjes plannen, je eigen sociale netwerk onderhouden, kortom alles vraagt wel wat van je hoofd. Je moet het allemaal plannen en in de juiste banen proberen te leiden. Onze hersenen draaien soms overuren om in deze maatschappij te functioneren. Dit kan er ook voor zorgen dat je meer stress ervaart, alsof je de hele tijd achter de feiten aan loopt. Je bent als het ware aan het overleven.

Wanneer je dit herkent, is het goed om te realiseren dat je nog een ’stel hersenen’ hebt en deze bevinden zich in je hart. Het hart brengt ons naar het gevoel, naar je passies en zorgt ervoor dat je hoofd op een wat lager pitje kan, zodat je minder stress ervaart. Het luisteren naar wat je hart te vertellen heeft, is niet zo gemakkelijk, daarvoor moet namelijk je hoofd stil worden.

Maar hoe kan je luisteren naar je hart als je hoofd maar blijft praten? Door diep te ontspannen! Niet door tv te kijken, of een boek te lezen, of iets anders te ‘doen’, maar door te gaan zitten, een hand op je hart te leggen, de ogen te sluiten en met je aandacht naar je hart te gaan en rustig in en uit te ademen. Als je dit dagelijks 5 minuutjes doet, zal je verstelt staan welke wijsheid je hart je te bieden heeft.

Hoe meer ons hoofd en hart in balans zijn, hoe gezonder en gelukkiger we zijn. Probeer jij het ook eens uit?

 
Wanneer je moeite hebt om diep te ontspannen, je hoofd alsmaar druk blijft met gedachten, probeer dan eens onze Bach Bloesems! De hele maand oktober voor 20% korting in onze store: www.gogreenstore.nl.
 
Back to news overview