News

Our news for you...

Tessa's water story

1 mei 2022 - Door Tessa

Water is belangrijker voor ons lichaam dan voeding. Water brengt voedingsstoffen naar je cellen, voert afvalstoffen af en houdt je lichaamstemperatuur op peil. De kwaliteit van ons drinkwater heeft invloed op ons welbevinden. Er bestaat water waar het atoom ‘deuterium’ bijna helemaal is uitgefilterd. We noemen dit deuterium depleted water (DDW). Lees hier Tessa’s ervaring met DDW. 


Tessa: “Ik heb al jaren een waterfilter, maar deze filtert geen Deuterium uit het water. Toen ik me daarin ging verdiepen wilde ik wel eens zien wat deuterium depleted water voor mij zou doen. Deuterium is een atoom van waterstof dat twee keer zoveel weegt, daarom wordt kraanwater ook wel ‘zwaar water’ genoemd. Vanwege de zwaarte passeert deuterium de energiecentrales van onze cellen minder makkelijk.

Het lijstje met beoogde gezondheidseffecten van DDW is veelbelovend: het verbetert de energie en concentratie, verhoogt het metabolisme, vermindert vermoeidheid en het werkt anti-verouderend. Ik wilde zien wat de effecten op mijn lichaam zouden zijn, dus heb ik de hele maand december dagelijks 2 liter Deuterium depleted water gedronken.

Als natuurgeneeskundige laat ik het bloed, ontlasting en speeksel van mijn cliënten analyseren. Mijn motto is: meten = weten, dus nam ik aan het begin en einde van de maand een speekseltest af. De eerste dagen merkte ik al een duidelijke toename in mijn energie. Ik werd de hele maand voor de wekker wakker en voelde me fit en uitgerust. De hele maand zat ik goed in mijn energie en dat terwijl ik een tweeling van 6 maanden heb die beide nog 2x per nacht gevoed moeten worden. Ik ben in december twee kilo afgevallen, en dat in de feestmaand waarin ik juist minder strikt ben geweest met mijn suikerinname. Ook kreeg ik deze maand meer complimenten over mijn huid en mensen vonden dat ik er uitgeruster uitzag.

Ik vind het water ook lekkerder smaken, toen ik na die maand weer over ging op normaal gefilterd water, vond ik daar een aparte smaak aan zitten. Het was eenvoudig om twee liter water te drinken, en nu ik weer gewoon water drink, merk ik dat ik eigenlijk liever thee drink. Terwijl puur water juist zo goed is voor het lichaam.”

Back to news overview