News

Our news for you...

Tessa in docu over tekorten bij vegans

1 mei 2018 - van NPO.nl

De Foodweken komen er weer aan! Na het succes van afgelopen jaren schotelt NPO3 je elke woensdag en donderdag de lekkerste programma's voor. Op donderdag 31 mei is Tessa te zien in de documentaire die Milouska Meulens maakte over veganisme. Wat staat er verder op het menu? 


Het menu van woensdag

Jet van Nieuwkerk vraagt zich af of de gezondheids- en bodycultuur is doorgeslagen. Is uiterlijk nu belangrijker dan ooit?", aldus Jet. ,,Komt het omdat we ons via sociale media voortdurend met anderen vergelijken? Waarom heb ik ermee geworsteld en een heleboel anderen niet? Is het een hype of een eetstoornis? Waarom is er zo weinig informatie over, laat staan een goed methode om mensen ermee te helpen? Als ik om me heen kijk, lijkt het steeds meer mensen te overkomen: zó extreem gezond eten en willen sporten dat het je leven overneemt. Daar maar ik me zorgen over”.

Tien jaar geleden werd gezond eten en sporten voor de dochter van Matthijs van Nieuwkerk zelf een obsessie. Op haar dieptepunt at ze alleen nog groente en fruit. Ze sportte elke dag en durfde niet met haar vriendinnen uit eten. Haar wereld werd steeds kleiner. Met hulp van een therapeut ging ze het probleem te lijf en na een jarenlange strijd wist ze weer een normaal leef- en eetpatroon te krijgen. De drie afleveringen van Jet van Nieuwkerk van de serie Niet Gezond Meer zijn vanaf 23 mei op woensdag te zien.

Het menu van donderdag
Op de donderdag duikt de Keuringsdienst van Waarde in de toekomst van het eten. Vlees, vis, groente of insecten, wat eten we over 50 jaar? Na de Keuringsdienst zie je mooie docu's over eten, waaronder de documentaire waarin Tessa te zien is: “Boter, kaas, noch eieren” gepresenteerd door Milouska Meulens om 21:30 uur op NPO3.

 

Back to news overview