News

Our news for you...

Oorzaken schildklierproblemen

Door Tessa van der Steen

Wanneer een disbalans middels onderzoek is aangetoond, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Waarom is de schildklier uit balans geraakt? Allereerst moet de invloed van voeding bekeken worden; reageert het immuunsysteem overmatig door intoleranties? Zo ja, pas dan je voeding aan.


Een jodiumtekort kan zorgen dat er niet voldoende actief schildklierhormoon kan worden aangemaakt. Zeewier is een rijke bron van jodium, maar wie eet dat elke dag? Daarom wordt jodium toegevoegd aan gejodeerd tafelzout (bevat 21 mg jodium per kilo zout). Maar nu we allemaal zeezout of Himalayazout eten krijgen we via die weg ook geen jodium meer binnen. Eigenlijk zou iedereen baat hebben bij het aanvullen van jodium met een supplement.

Ten derde raden we je aan om de ingrediënten in je verzorgingsproducten eens goed te bestuderen. Een groot deel van deze producten wordt opgenomen door onze huid, of in geval van tandpasta, via onze mond. De volgende ingrediënten vallen onder de hormoonverstoorders en zou je ten alle tijden moeten vermijden:

SLS, PEG-, PPG, propyleen, parabenen, benzoaat, oxybenzone, paraffine, minerale oliën, SLES, ALS, triclosan, ftytalaten, diaoxaan, benzeen en alles dat eindigt op -sareth en -oleth.

Check de ingrediënten van je crèmes, shampoo, tandpasta, make-up en deodorant dus grondig!

Back to news overview