News

Our news for you...

My Cycle Story

1 juni 2022 - door Tessa

Na een COVID-19 vaccinatie kunnen veranderingen in de menstruatiecyclus worden opgemerkt. Bij het Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency zijn tot aan september al 30.000 meldingen binnengekomen. Ook in Amerika worden extreme bloedingen, een continu opgeblazen buik of het uitblijven van de menstruatie gerapporteerd. Helaas worden in de VAERS database, die bijwerkingen na vaccinatie moet registreren, slechts 10% van de gevallen geregistreerd. Daarom is My Cycle Story opgericht, een onafhankelijke onderzoeksgroep die hier zoveel mogelijk informatie over verzamelt.

In het Britisch Medical Journal van eind september zegt dr. Victoria Male, een vruchtbaarheidsspecialiste aan het Imperial College London, dat een verband tussen menstruatieveranderingen na een COVID-19-vaccinatie aannemelijk is en moet worden onderzocht. Veranderingen in menstruatie of onverwachte vaginale bloedingen worden niet vermeld als vaak voorkomende bijwerkingen van een COVID-19-vaccinatie, schrijft ze. Toch waren er op 2 september al meer dan 30.000 van dergelijke meldingen gerapporteerd aan de Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA, houden toezicht op bijwerkingen). 

Op de site van My Cycle Story is te lezen: “De klinische onderzoeken in de testfase hebben de effecten van COVID-19-vaccins op de voortplantingssystemen van vrouwen niet onderzocht. Er zijn ook meldingen geweest van reacties van vrouwen die het COVID-19-vaccin NIET hebben gekregen. We bestuderen beide.

Wij zijn een onafhankelijke onderzoeksgroep die zoveel mogelijk gegevens verzamelt zodat we meer te weten komen over wat er aan de hand is met de cyclus van vrouwen. Deze informatie delen we met onder andere onderzoekers, artsen en wetenschappers.

Het enige dat we nu weten, is dat we meer en betere informatie nodig hebben. Of je nu wel of niet bent ingeënt tegen COVID, als je een onregelmatige of afwijkende menstruatie hebt gehad, help ons dan door deel te nemen aan ons onderzoek en je cyclusverhaal te delen. De enquête duurt ongeveer 20 minuten en jouw bijdrage is van onschatbare waarde.”

Heb jij ook een onregelmatige of afwijkende menstruatie (gehad)? Vul dan de enquête in.

Back to news overview