News

Our news for you...

Goed voorbereid op reis

Door: Tessa van der Steen


Het is zomer en velen van ons gaan er even tussenuit. Een heerlijk vooruitzicht, maar soms ook stressvol. Wij geven je de tips en trics om gezond op reis te gaan en gezond te eten op je vakantiebestemming.

 

Voorwerk

Het is vaak lastig om gezonde snacks bij een tankstation of op het vliegveld te vinden. Bovendien is alles duurder dan in je lokale biologische supermarkt. Zorg dus dat je altijd wat gezonde snacks in je tas hebt (die niet kunnen smelten of verkruimelen). Kijk alvast online naar gezonde restaurants, juice bars en biologische supermarkten in de buurt van je vakantiebestemming. Dadel notenrepen, rauwe noten of een goede keto reep zijn ideaal voor onderweg.

 

Vliegtuig

Wanneer je vliegt krijg je te maken met ioniserende straling. Dit is niet alleen anti-verouderend maar bepaalt ook de intensiteit van je jetlag. Een krachtige antioxidant zoals vitamine C is helpt onze lichaamscellen weerstand te bieden tegen oxidatieve belasting tijdens een vliegreis.

Neem voor elk uur dat je in de lucht bent 1000 mg vitamine C gespreid in, dus maximaal 2000 mg vitamine C per 2 uur. Voor een vlucht van 8 uur betekent dit dus 8 gram vitamine C, verdeeld over 4 innamen van 2000 mg.
Zo kom je fitter aan op de plaats van bestemming en kan zelfs een jetlag helpen voorkomen.

 

Supplementen

Waarschijnlijk heb je al een inpak lijst, maar heb je ook een supplementenlijstje?

Een zilverspray is perfect voor op reis en werkt antibacterieel en ontsmettend. Ideaal voor schaafwonden of een pijnlijke keel. Denk aan je Vitamine C  (ook als je met de auto op reis gaat) en voor mensen met spijsverteringsklachten mag een goed spijsverteringsenzym bij de maaltijd en een probiotica zeker niet ontbreken. En wanneer je veel mineralen verliest door de hoge temperaturen (wat kan leiden tot spierkrampen en minder focus) dan zijn onze sportmineralen een aanrader. Je doet een dopje in een fles van 750 ml en je krijgt de juiste combinatie aan elektrolyten (magnesium, kalium, chloride en natrium) binnen.


Zonnebrand

De meeste zonnebrandmiddelen bevatten chemicaliën die het koraal infecteren. Mede hierdoor sterft het koraal langzaam af. Onderzoek toont aan dat er jaarlijks een paar miljoen kilo aan zonnebrand in de zee komt wanneer je met je ingesmeerde lijf gaat zwemmen. Daarnaast bevatten deze chemicaliën hormoonverstorende stoffen (zoals Oxybenzone en Octinoxate) die het ontstaan van huidkanker in de hand kunnen werken. Nu zeggen we niet dat je helemaal moet stoppen met zonnebrandproducten, maar iets bewuster smeren kan zeker geen kwaad.

Met deze tips kun je voorkomen dat je zonschade oploopt: 

  • Draag beschermende kleding en een hoed of een pet wanneer je in de zon bent
  • Gebruik alleen zonnebrand op onbeschermde plekken 
  • Let erop dat een goede zonnebrand geen van onderstaande ingrediënten bevat: oxybenzone, octinoxate, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate, ethylhexyl salicyclate en methylisothiazolinone
  • Verder kun je jezelf ook van binnenuit tegen de zon beschermen door voldoende antioxidanten en omega-3 vetzuren binnen te krijgen
  • Gebruik natuurvriendelijke zonnebrand
Back to news overview