News

Our news for you...

Gezond & genieten tijdens de feestdagen

Gezonde feestdagen, hoe houd je het gezond maar ook lekker en gezellig?

Door: Emmy Valewink

De december feestmaand is een gezellige maand met vrienden en familie. Tegelijkertijd voor veel mensen een uitdaging om het gezond te houden. Niet voor niets dat januari de maand is voor goede voornemens, een ‘dry januari’, ‘detox’ of ‘dieet’.

In dit artikel geven we je graag onze persoonlijke tips mee om vol energie op 1 januari aan het nieuwe jaar te beginnen!

Tip 1: Geniet slim

 • Genieten is ook gezond! Geniet en proef van de lekkere hapjes met kleine hoeveelheden op je bord.
 • Houd ook daar de gouden regel 80/20 aan! Dus 80% gezonde keuzes (bv groenten, noten, olijven, humus, puur vlees, kip, vis of vega) en 20% wellicht minder gezond maar zo lekker af en toe.
 • Ontspan en neem de tijd. Eet langzaam en in kleine hapjes!
 • Eet voor een brunch of diner al een gezonde ‘snack’ zodat je minder behoefte heb aan suikers en vette gerechten.

Tip 2: Het kerstdiner

Het kerstdiner of brunch kan ook gezond en lekker zijn. Wij geven je deze decembermaand een menu suggestie met onze favoriete recepten.

Tip 3: Sportieve activiteiten

 • Maak een wandeling of plan actieve uitjes met het gezin of vrienden.
 • Voor de echte winterse sferen? Ga lekker schaatsen of plan een ski- of snowboard les! Ben je minder van de wintersporten? Dan is er nog genoeg te bedenken voor binnen en buiten! Denk aan klimmen in een klimhal of juist buiten in het bos, skeeleren, moutainbiken, padellen etc.

Tip 4: Ontspan

Een dagje sauna, schoonheidsbehandeling of een andere ontspannen dag met tijd voor jezelf. Perfecte timing in december, ook al is het een drukke maand. Wel plannen en deze dag blokken in je agenda.

Tip 5: ‘‘Energiemanagement’

Hoe was jouw 2023? Wat waren mooie momenten en met wat of met wie ben je blij? En wat was minder en kostte je energie? Stel doelen voor 2024!

Tip 6: Een kickstart in januari 2024

Wat zijn jouw goede voornemens? Wil je het jaar goed beginnen? Is sport- of wandelvasten iets voor jou? Sportvasten is een perfecte methode om in maximaal 10 dagen over te gaan op volledige vetverbranding:

 • Je raakt 2-6 kilo overtollige kilo’s kwijt en 3-8 cm buikvet.
 • Je krijgt meer energie en een betere focus.
 • Je doorbreekt je suikerbehoefte: extra welkom na de feestdagen.
 • Je blijft na deze training een efficiënte verbranding houden! Het is geen 'dieet' maar een training met een langdurig effect.
 • Na deze training begeleiden we je om het resultaat vast te houden met het juiste voedingspatroon.

Het is een korte maar pittige training die samen het beste te doen en leukst is! Later deze maand volgt meer nieuws met een aanbieding. Ben je alvast nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem dan contact op met Emmy of Norma.

Back to news overview