News

Our news for you...

Forest bathing

Emmy werkt dit jaar vanuit Costa Rica en blogt over haar ervaringen op deze magische plek tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee.

Wat is Forest Bathing?

Een ‘bosbad’ ofwel boswandeling waarbij je onder begeleiding van een ‘bostherapeut’ je zintuigen op scherp zet, vertraagd en verbinding maakt met de natuur om je heen. Het is een therapie geïnspireerd door de Japanse praktijk van Shinrin-Yoku. We weten allemaal dat de natuur rustgevend werkt en goed is voor je immuunsysteem. Forest Bathing gaat verder: het is een ontspanningsmethode en wordt ook ingezet als therapie. Onder begeleiding wandel je, met aandacht en bewust gebruik van alle zintuigen, door het bos voor een diepe ontspanning.

Ik liep er letterlijk tegenaan tijdens een wandeling in de bossen van Monteverde in Costa Rica. Weliswaar niet onder begeleiding van een ‘bostherapeut’ maar samen met mijn dochter van 7 jaar oud.

Onze interesse was direct gewekt bij het eerst bordje waar we een steentje mochten zoeken om bij ons te dragen en waar we alle zorgen of negatieve gedachten aan kwijt konden. Aangezien mijn dochter ook Engels leert, begonnen we om spelenderwijs haar woordenschat te vergroten. Bij de volgende bordjes lazen we samen de tekst en voerden de opdrachten uit totdat we na ongeveer een uur bij het laatste bordje ons steentje weer terug mochten geven aan het bos. Mijn dochter wilde het steentje liever houden omdat ze ‘m zo mooi vond; ik heb ‘m voor de zekerheid toch maar aan het bos terug gegeven..

Forest Bathing is ontspannend (en leerzaam) voor jong en oud: wij liepen super ‘zen’ het bos uit!

Onder begeleiding van 20 ‘invitations’ en ‘reminders’, wandel je langzaam door het bos totdat je weer een bordje met een tekst leest. Bij iedere invitation of reminder focus je je op je ademhaling, je zintuigen en/of gedachten. Onder begeleiding van een therapeut zal het intenser zijn maar je kan deze wandeling ook zelf doen, met je gezin of wie dan ook in een bos op iedere locatie.

“Looking at beauty in the world is the first step of purifying the mind” – Amit Ray

Mocht je hier meer over willen weten, dan deel ik graag de foto’s van de ‘invitations’ en ‘reminders’ met je.
Contact mij via: emmy@yourhealthcoach.nl

Back to news overview