News

Our news for you...

Curcuma, visolie en vitamine D remmen ontstekingen

Door Tessa van der Steen

De actieve stof in curcuma is curcumine, het ontstekingsremmende bestandsdeel. We zetten curcuma in onze praktijk al jaren in als natuurlijke ontstekingsremmer. Bij ontstekingen in de darm raden we Curcuma Longa aan omdat de curcuma zonder peper langer in de darm actief blijft. Bij alle andere ontstekingen kan er gekozen worden uit 600 mg curcuma + peper of 250 mg fytosomaal curcuma. In fytosomaal curcuma is de curcumine gebonden aan vet waardoor het als het ware de cel in wordt getrokken door de membranen met fosfolipiden.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat zowel visolie als vitamine D ontstekingen remmen. Bij de aankoop van een visoliesupplement moet je goed opletten dat het een hoge dosis EPA en DHA per capsule bevat. Veel visolieproducten claimen 1000 mg visolie te bevatten, maar in werkelijkheid bestaan ze uit een lage dosis EPA en DHA, aangevuld met een goedkope olie. Weliswaar weegt de capsule 1000 mg, maar je krijgt geen waar voor je geld. De MorEPA uit ons assortiment bevat maar liefst 1100 mg EPA + DHA per capsule en bevat geen goedkope vulmiddelen.

Omdat vitamine D in vet oplosbaar is, raden we aan deze samen met visolie in te nemen. Er zijn ook producten die zowel visolie als vitamine D bevatten, zoals de MorEPA. Er bestaan visoliecapsules met olijfolie extra vierge, en zelfs voor kinderen zijn er vitamine D-druppels met olijfolie.

Back to news overview