News

Our news for you...

5G, toch niet zo onschuldig

1 juli 2021

Door alle aandacht voor corona zijn nog maar weinig mensen zich bewust van de uitrol van 5G en de gevolgen ervan op onze gezondheid. Het wordt verkocht als ‘lekker snel internet’. Maar wat blijkt? De consument heeft weinig behoefte aan deze supersnelle manier om films te downloaden. De meeste mensen kunnen zich prima redden met wifi, 3 en 4G. Wat is het belang achter de uitrol van 5G? De overheid wil het nieuwe netwerk onder andere gebruiken voor surveillance en om in het geval van politieke onrust mensenmassa’s te controleren.  

5G is een vorm van pulserende straling die vergelijkbaar is met de straling van een magnetron. Door deze vorm van straling worden onze lichaamscellen opgewarmd. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. De Wereldgezondheidsorganisatie gaf in 2011 al aan dat de hoge frequentie golven van het 5G-netwerk een toename in onvruchtbaarheid, diabetes, neurologische problemen, DNA-schade en zelfs kanker kunnen veroorzaken.

Elze van Hamelen is onderzoeksjournalist en dook twee jaar geleden in het 5G-dossier. Programmamaker Flavio Pasquino van Blckbox.tv interviewde haar over alle onderwerpen waar 5G aan raakt, van gezondheid tot militaire toepassingen. Van Hamelen; “Het is onterecht dat 5G zo weinig aandacht krijgt want het staat niet vast dat het nieuwe telecomnetwerk géén schade zal toebrengen aan onze gezondheid. Omdat er in Nederland een dekking van 98% zal zijn, ontkomt geen enkele burger aan de gevolgen van het netwerk. 

Daarnaast moet de burger zich afvragen of zij onderworpen wil worden aan de non-stop surveillance op elke hoek van de straat en of zij echt baat heeft bij de ontwikkeling van smart cities. Als deze uitrol stilletjes doorgaat, is er straks geen weg meer terug.”

Wil je weten wat de impact van 5G op onze gezondheid en vrijheid zal zijn? Bekijk de video en het interview met Else van Hamelen hier.

 

Back to news overview