Tessa van der Steen

Over mij...

Tessa van der Steen, 04-04-1979

- Voeding & Marketing (bachelor)
- Orthomoleculaire geneeskunde
- Natuurgeneeskunde
- Kinesiologie
- Darmtherapie
- Levend- en droog bloedonderzoek
- Psychosociale basiskennis
- Medische basiskennis

Contact: tessa@yourhealthcoach.nl

In de 17 jaar dat ik therapeut ben, heb ik alle gezondheidsklachten wel eens voorbij zien komen. Mijn specialisatie is dat ik breed geschoold en georiënteerd ben. Of je nu darmklachten hebt of hormonaal uit balans bent, ik help je graag achter de oorzaak van je klachten te komen. Hiervoor zet ik vaak laboratoriumonderzoek in, maar als ik een duidelijk beeld herken kunnen we ook direct met de therapie starten. Uiteraard alles in overleg met jou. Je kunt bij mij ook terecht voor uitgebreide uitleg en interpretatie van reguliere onderzoeken, voedingsadvies of een detox- of voedingsschema. Ik help jou graag op weg naar een optimale gezondheid!


VOEDING:

“Dit is mijn passie. Op mijn 15e wist ik al dat ik voeding wilde studeren en dat ik andere mensen daarmee wilde helpen. Ik houd van gezonde gerechten met weinig ingrediënten en streef ernaar het avondeten elke avond in 15 minuten op tafel te hebben. Gezond eten is belangrijk voor een goede energie, focus en mindset. Het is de basis van ons bestaan!”

INSPANNING:

Sporten heeft een rode draad in mijn leven, op mijn 16e begon ik met sportlessen geven. De endorfinen en het motiveren van anderen gaven mij altijd veel voldoening. Toen de tweeling werd geboren in 2021, ben ik minder op de sportschool gaan lesgeven maar ben ik als moeder van vier kinderen op een heel andere manier, maar zeker nog flink in beweging.”

ONTSPANNING:

In Amsterdam kon ik maar moeilijk ontspannen, dit is ook een van de redenen waarom ik naar Mallorca ben gegaan. Door de warmte en de rust hier op het eiland, sta ik letterlijk in een andere versnelling. Ik geniet hier van de zonsopkomst, het uitzicht op de bergen en de quality time met mijn gezin. Dit is voor mij de optimale ontspanning.”

MINDSET:

“Een positieve mindset heeft in mijn leven zeker bijgedragen aan mijn succes. Ik durf erop te vertrouwen dat dingen altijd goedkomen. Er zijn altijd oplossingen, ook al zie je door de bomen het bos even niet meer. Visualiseer en denk in mogelijkheden. Leef zoveel mogelijk in het hier en nu.”

SPIRITUALITEIT:

“Ik heb een goed ontwikkelde intuïtieve kant. Ik gebruik deze ook in mijn coaching, zo voel ik aan welke kant ik op kan gaan in mijn coaching. Cliënten zeggen soms dat ze spiritueler zijn geworden tijdens het coaching traject. Wanneer je puur en onbewerkte voeding eet kom je sneller in contact met je spirituele kant. Het verbinden met je ware zelf, dat is waar spiritualiteit voor mij voor staat.”

Achtergrond (studie, werkervaring)

Al vanaf mijn vijftiende werk ik als groepslesseninstructeur op de sportschool. Eerst gaf ik les aan kinderen en vanaf mijn achttiende ben ik begonnen met step- en aerobiclessen geven aan volwassen. In die tijd ontstond mijn passie voor gezonde voeding. Ik merkte dat voeding een enorme invloed had op mijn lijf en sportprestaties. Zodoende heb ik de HBO opleiding Food & Business afgerond aan de Hanzehogeschool in Groningen. En heb ik daarna mijn Orthomoleculaire geneeskunde, medische- en psychosociale basiskennis diploma’s behaald. Your Health Coach heb ik in 2007 opgericht, ik heb in Amsterdam 15 jaar een praktijk gehad. In de afgelopen jaren heb ik vele studies gevolgd, waaronder kinesiologie, darmtherapie en droog- en levend bloedanalyse. Sinds 2022 woon ik op Mallorca en werk ik online. Het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar optimale gezondheid.

Persoonlijk (passies, kinderen, etc.)

In de zomer van 2022 heb ik Amsterdam verlaten om op het eiland Mallorca te gaan wonen. Het leven in een lagere versnelling, mijn eigen moestuintje en meer verbinding met de natuur brengt balans in mijn drukke leven. Ik heb namelijk vier kinderen naast mijn eigen bedrijf. De quality time met mijn gezin is erg belangrijk voor mij. Ik houd ervan om gezellig samen thuis te zijn, maar ook om er lekker op uit te trekken met z’n allen. We gaan graag samen inline skaten, zwemmen of tennissen. Mijn favoriet is om naar de lokale markt te gaan om verse producten te halen en dan te picknicken op het strand. Het maken van gezonde snacks, cakes en taarten is een van mijn passies. Zo maak ik al jaren op zondag een stapel havermoutpannenkoeken, mijn eigen granola en op verjaardagen een gezonde chocoladebrownie, carrotcake of havermoutappeltaart. Ik vind het leuk om van complexe recepten een eenvoudige gezonde variant te maken. Op onze site vind je daar een heleboel voorbeelden van! Mijn favorieten zijn de homemade granola, detox smoothie, frambozen kokostaart en de curcuma koek.