Norma Jongkind

Over mij...

Norma Jongkind, 31-12-1981

- Biologische en Neuropsychologie (MSc)
- Orthomoleculaire Therapie
- Klinische PsychoNeuroImmunologie (kPNI)

Contact: norma@yourhealthcoach.nl

Ervaring leert mij dat enkel een gezond voedingsschema niet altijd leidt tot een optimale gezondheid. Vaak is het een samenspel tussen meerdere facetten. Ik help jou graag op weg om de juiste balans te vinden tussen inspanning, ontspanning, voeding, mind-set en mentale gezondheid. Ik streef er altijd naar cliënten zich op hun gemak te laten voelen en luister met oprechte aandacht naar je klachten. Samen bepalen we een passende route naar een gezonder en gelukkiger leven.


VOEDING:

“Voor mij is voeding meer dan dat wat je in je mond stopt. Voeding is een groot sociaal onderdeel van mijn leven, iets wat mijn Spaanse moeder mij heeft meegegeven en waar ik dus graag tijd voor vrij maak. Natuurlijk zoveel mogelijk vers en gevarieerd en bovenal zelf bereid. Ik hou zelf de 80-20 regel aan: 80% van de tijd oervoeding, 20% van de tijd moderne voeding. Op deze manier voel ik mij het best!”

INSPANNING:

Sporten is bij mij minder vanzelfsprekend dan gezonde voeding, ik moet me hier echt toe zetten! Dus ben ik er anders naar gaan kijken en het gaan zien als beweging of fysieke inspanning. Wat ik doe, is iedere dag voor het ontbijt 1 uur stevig doorwandelen in de natuur. Dit helpt mij wakker te worden en de dag fris te beginnen.”

ONTSPANNING:

Diepe ontspanning is voor mij erg belangrijk. Zeker in dit drukke bestaan met veel prikkels. Ik hou ervan om ademhalingsoefeningen te doen en te mediteren. Daarnaast probeer ik dagelijks momenten te nemen om letterlijk te vertragen, even te gaan zitten en te staren naar de wolken of in het vuur.”

MINDSET:

“Grote veranderingen worden voorafgegaan door chaos’’. Niet alleen de positieve kanten zien, maar ook het omarmen van tegenslagen, daar met liefde naar kijken en van leren, brengt mij veel. In iedere situatie zit wel een boodschap.”

Achtergrond (studie, werkervaring)

Al zeer jong had ik een enorme fascinatie voor het menselijk lichaam en vooral voor de werking van ons brein. Deze interesse inspireerde mij om Neuropsychologie te gaan studeren om zo alles te weten te komen over de invloed van onze hersenen op ons gedrag. Na mijn studie ben ik gaan werken op de Universiteit van Utrecht , het UMC Utrecht en bij een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Naarmate ik meer cliënten zag, kwam ik tot de realisatie dat ik meer wilde bieden dan een gesprekje of een (neuro)psychologisch onderzoek, waardoor mensen zich gezonder en gelukkiger kunnen voelen. Ik ben op zoek gegaan en vond de opleiding orthomoleculaire therapie volgens de kPNI (klinische psychoneuro-immunologie). Hier kreeg ik de antwoorden die ik zocht, waarna ik mijn eigen praktijk ben gestart. Ik hou ervan om me te blijven verdiepen en nieuwe kennis op te doen, zodat ik cliënten steeds beter kan helpen bij hun hulpvraag. 

Persoonlijk (passies, kinderen, etc.)

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om muziek te maken en te dansen. Ik zing in een kwartet en een koor, speel graag piano en hou van flamenco (Spaanse dans). Ik ben moeder van twee kinderen en samen met hun papa houden we ervan samen gezellig te koken en te eten, filmavond te hebben en te zwemmen, het liefst in rivieren en de zee. Iedere zondagochtend duik ik met een vriendin in de Rijn, het hele jaar door. Het koude water dwingt je te focussen op je ademhaling en in het hier en nu te zijn. Het tintelende gevoel erna, maakt dat je je heel levend voelt. Het is mijn wekelijkse reset!