Emmy Valewink

Over mij...

Emmy Valewink, 06-11-1979

- Bedrijfswetenschappen (MSc)
- Vitalogie (post HBO)
- Orthomoleculaire Therapie
- Darmtherapie
- Sport- en wandelvasten

Contact: emmy@yourhealthcoach.nl

Cijfers zijn voor mij een rode draad: recent wetenschappelijk onderzoek en de laboratoriumonderzoeken gebruik ik voor een onderbouwd voedings- en suppletie advies die past bij de persoon en doelstellingen voor een optimale gezondheid. Een goede opname van de juiste voedingsstoffen is daarnaast afhankelijk van hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal. Ik leg samen met de client de puzzel voor een optimale gezondheid. Met welke ‘quick wins’ kan je vandaag starten? En: wat is nodig voor een ‘healthy living is a lifestyle’?


VOEDING:

“Voor mij is het niet van jongs af aan vanzelfsprekend om te eten zoals ik nu doe. Gelukkig weet ik nu waar mijn darmen blij van worden en wat ik beter kan laten staan. En ook wat ik op welk moment nodig heb voor een stabiel energielevel, zoals bij intensief sporten. Inmiddels eet ik al jaren zoveel mogelijk verse en onbewerkte voeding, zonder suiker of lactose, met voldoende goede vetten en eiwitten. Dat gaat vanzelf omdat mijn lichaam zelf vraagt om de juiste voeding voor energie en herstel. Ook belangrijk: eten moet altijd lekker en op doordeweekse dagen snel klaar te maken zijn!”

INSPANNING:

Het liefst sport ik dagelijks omdat ik er zo blij van word. Dat is niet te combineren met een gezin, werk en sociaal leven. Daarom plan ik in mijn agenda vier keer per week een sportactiviteit en op de andere dagen zorg ik voor voldoende beweging zoals wandelen en fietsen. Weer of geen weer, ik beweeg graag buiten: de natuur geeft extra zuurstof en als de zon schijnt nog meer energie met vitamine D!”

ONTSPANNING:

Het is voor mij soms een uitdaging om aan het einde van de dag te ontspannen. Ik heb een paar simpele gewoontes die goed werken. Tijdens alle maaltijden en ’s avonds na half negen zorg ik dat er geen mobiele telefoon in de buurt is. Daarnaast doe ik een paar keer per week yoga voor het slapen gaan. Ook helpt een goede buikademhaling wanneer ik stress ervaar.”

MINDSET:

“Don’t let dreams be dreams’: realiseer zoveel mogelijk dromen en doe waar je gelukkig van wordt. Dat kan alleen als je denkt in mogelijkheden en oplossingen.”

Achtergrond (studie, werkervaring)

Mijn fascinatie voor voeding begon in mijn studietijd en later nog meer bij een kinderwens en rondom de zwangerschappen. Gezonde voeding (en beweging) zorgt voor een snel herstel en stabiele energie. Daarnaast zag ik ook dat je met de juiste voeding andere hormonale klachten, darm- en huidproblemen kan oplossen of verminderen. Dit motiveerde me hier verder in te verdiepen. In 2018 leerde ik Tessa kennen en zij nam mij mee in de wereld van de orthomoleculaire therapie. Inmiddels heb ik al een paar jaar afscheid genomen van de financiële wereld en focus mij volledig op Your Health Coach.

Persoonlijk (passies, kinderen, etc.)

In mijn vrije tijd staat voeding en sporten ook centraal.
Binnen ons gezin zijn we dagelijks bezig met: wat we gaan eten, nieuwe producten en gerechten uitproberen. Onze kinderen van 8 en 10 nemen dat over en vinden het leuk om mee te denken, boodschappen te doen en zelf iets te creëren. De oudste vindt het zelfs mooi om etiketten uit te pluizen en zich te verwonderen over de hoeveelheden suiker en hoe marketeers dit met trucs weten te verbloemen.
De dag beginnen met sporten geeft mij zoveel energie voor de rest van de dag! Soms alleen (hardlopen) of samen met een vriendin (wielrennen en boksen) of met het gezin (fietsen, wandelen, skiën en sinds kort ook golfsurfen): alles buiten! Yoga is niet mijn favoriet maar geeft wel de ontspanning en is goed om mijn spieren te stretchen. Ik gebruik al jaren een app met een virtuele dame die zorgt dat ik me in een kwartier heerlijk ontspannen voel voor een diepe slaap.