Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Zomerse salade
Breng de kikkererwten en zomergroenten op smaak met koriander, rode ui en olijven. Geniet de volgende dag van de left overs.
Ingrediƫnten
350 g kikkererwten uit glazen pot, uitgelekt en afgespoeld
1 rode paprika, in stukjes
10 cherrytomaatjes
1 fijngehakte komkommer
200 g verkruimelde feta kaas
handje verse basilicum en/of koriander
1/2 gesneden rode ui
15 bruine kalamata-olijven
¼ theelepel zeezout
Dressing
2 eetlepels balsamico azijn
sap van 1 citroen, 3 eetlepels
2 kleine teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel Dijon-mosterd
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel zeezout
½ theelepel zwarte peper
80 ml olijfolie
Bereiding
Bereiding
Maak de dressing. Combineer alle ingrediënten voor de dressing in een blender, behalve de olijfolie. Blend zodat alle ingredienten goed vermengd zijn en voeg dan langzaam olijfolie toe terwijl je op de lage stand mixt.
Doe vervolgens alle ingrediënten in een slakom en garneer met de dressing.