Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Zoete aardappel-kokoscurry
Je kunt deze curry met kabeljauwfilet maken of vegetarisch met een handje noten en zaden. Een heerlijke combinatie!
Ingrediƫnten
eetlepel kokosolie
1 ui, fijngehakt
1 wortel, in plakjes
1 courgette, in plakjes
400 g zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
2 eetlepels curry pasta
400 ml kokosmelk
500 g stevige witte vis (bijv. kabeljauwhaas), in stukjes van 3 cm
handje koriander
Bereiding
Verhit de kokosolie in een grote wok op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel, courgette en zoete aardappel toe. Bak voor ongeveer 5 minuten tot de ui lekker zacht is.
Voeg de currypasta toe. Roerbak voor 1 minuut totdat de groenten goed met de currypasta vermengd zijn. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten door sudderen tot alle groenten zacht zijn.
Voeg de vis al roerende toe. Laat het weer aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Laat nog 5 minuten sudderen tot de vis gaar is.
Breng op smaak met zeezout en peper.
Garneer met koriander
Optie: serveer met broccoli- of bloemkoolrijst, rijst of quinoa.