Deze soep bevat maar liefst 1 kg aan groenten!
Slechts 4 ingredienten en lekker romig door de kokosmelk.
We raden je aan bouillonblokjes zonder gist te gebruiken.
Voor 4 porties:
400 g pompoen
600 g wortelen
400 ml kokosmelk
Bouillonblokje zonder gist
Zeezout en peper
1. Was en snijd de wortelen in grove stukken.
2. Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Als je een stevige pompoen hebt, zet deze dan even in de oven zodat de pompoen zacht genoeg wordt om te snijden.
3. Doe de wortelen en pompoen in een grote pan en voeg water toe zodat ze net onder water staan.
4. Kook de groenten in het water gaar. Je kunt een vork gebruiken om te kijken of ze gaar zijn. Je kunt er dan gemakkelijk in prikken.
5. Giet de groeten af, bewaar ongeveer 250 ml water van het kookvocht.
6. Voeg de kokosmelk toe en blend met staafmixer of blender tot je een mooi egaal mengsel hebt.
7. Voeg zeezout en peper toe naar smaak.
Eet smakelijk!
Back to overview