Recepten

Gezond & lekker

Viskoekjes

Ongeveer 12 koekjes:

Ingrediƫnten
  • 150 g kabeljauw filet
  • Blikje kikkererwten 165 g
  • 2 eieren
  • 6 zongedroogde tomaten
  • Basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel mosterd (let op: zonder suiker!)
  • Alfalfa
  • Koffiekopje lijnzaad of zonnebloempitten
  • Olijfolie
Bereiding

1. Bak de kabeljauw in de olijfolie in 3 minuten aan beide zijden gaar. De kabeljauw valt als deze gaar is vanzelf uit elkaar in kleine stukjes.
2. Doe ondertussen het blikje kikkererwten met 2 eieren in de blender. Schep dit mengsel in een kom en voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten, basilicum blaadjes, mosterd, alfalfa, lijnzaad/zonnebloempitten al roerend toe. Roer tot slot de stukjes gebakken kabeljauwfilet door het mengsel.
3. Verhit wat olie in een grillpan. Maak met 2 lepels balletjes en druk deze plat met een lepel. Je kunt ongeveer 12 koekjes uit het beslag maken. Left overs kan je 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Snack Lunch Diner

Back to overview