Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Vegan worteltaart
Van havermout, kokosolie, kokos crème en wortels bak je deze lekkere taart. Lekker met een warme kop herfstige kruidenthee.
Ingrediƫnten
Voor de cake
300 g glutenvrije havermout
1 zakje biologisch wijnsteen bakpoeder
2 theelepels kaneel
½ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel gemalen zee of Himalaya zout
2 rijpe bananen
300 ml plantaardige melk (geen soja)
100 g kokosolie
¼ theelepel vanillepoeder
4-6 flinke boswortels
Voor de frosting
250 ml kokosmelk (zonder e-nrs)
1 eetlepel vers limoensap
3-5 druppels stevia
¼ theelepel vanillepoeder
Bereiding
Zet de verpakking kokosmelk een aantal uur in de koelkast voordat je met de taart begint. De kokoscrème komt dan bovenop te liggen en kun je er gemakkelijk af scheppen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm of ovenschaal van 25 bij 30 cm in met kokosolie. Als je een siliconen bakvorm gebruikt hoef je deze niet in te vetten.
Meng in een kom de havermout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
Meng in de blender de bananen, plantaardige melk, kokosolie en vanillepoeder.
Voeg het natte mengsel bij de droge ingredienten.
Doe de wortels in de blender en blend zodat ze fijngemalen zijn. Raspen kan natuurlijk ook.
Doe nu ook de geraspte wortel erbij en roer nog even goed door.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak ongeveer 45 minuten tot de cake van boven goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
Maak ondertussen de frosting. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en de frosting erop smeert.
Maak de frosting
Laat het kokos crème in een steelpannetje smelten, laat het even afkoelen en doe dan het limoensap, stevia en vanille erbij.
Zet de frosting 2 uur in de koelkast om op te stijven en haal deze 10 minuten voor het opdienen eruit om smeerbaar te worden.
Smeer de frosting pas voor het serveren op de cake.