Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Vegan Appel-hazelnoten taart
De bodem maak je van gemalen hazelnoten, havermout, kokossuiker en kokosolie. De vulling bestaat uit appels, walnoten en kaneel.
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
220 g hazelnoten
150 g havermout
2 eetlepels kokospalmsuiker
Snufje zeezout
150 ml water
3 eetlepels kokosolie
Voor de vulling:
3 middelgrote appels
flink wat kaneel
50 g rauwe walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een kopje met 150 ml water in de vriezer.
Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine. Doe in een mengkom.
Vermaal het havermout tot meel.
Meng het hazelnoten- en havermeel, kokospalmsuiker en zeezout in een kom.
Voeg het ijswater toe en kneed tot het een samenhangend geheel wordt.
Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje.
Voeg de kokosolie toe aan het deeg.
Maak de bodem van het deeg en druk deze goed plat zodat deze niet te dik wordt. Als je een gewone bakvorm gebruikt, vet deze dan in met 1 extra eetlepel kokosolie.
Was de appels en snijd ze in schijfjes.
Leg de appels in 3 lagen op de bodem, op elke laag flink wat kaneel en wat walnoten.
Zet de taart voor 45-55 minuten in de oven tot de korst goudbruin wordt.