Recepten

Gezond & lekker

Tessa's Havermoutcake

Deze havermoutcake maakte Tessa voor de deelnemers aan het Tv-programma Obese. Je wordt er zeker niet Obese van.. integendeel: havermout verzadigt goed en voorkomt cravings.  

12 sneden

Ingrediƫnten
  • 400 gram havermout
  • 3 eieren 
  • 125 ml biologische yoghurt of geitenyoghurt
  • 3 eetlepels kokospalm suiker
  • 3 el kaneel of speculaaskruiden
  • 2 appels 
  • 100 g rauwe noten
  • 4 eetlepels pompoenpitten of zonnebloempitten
  • 125 g ingevroren blauwe bessen (ontdooid)
Bereiding
  1. Verhit oven voor op 180 graden C. 
  2. Klop de eieren los in een grote kom met een garde.
  3. Voeg de yoghurt, kokos palm suiker en kaneel/speculaaskruiden toe. 
  4. Voeg de havermout toe en meng goed.
  5. Was de appels en snijd ze in fijne blokjes.
  6. Voeg al roerende met een lepel de blauwe bessen en de stukjes appel toe.
  7. En tot slot de rauwe noten en pitten.
  8. Doe het beslag in de cakevorm of in muffinvormpjes (in totaal 12 muffins).
  9. Bak de muffins 20-24 minuten en de cake 40-45 minuten in het midden van de oven tot deze bruin en stevig aanvoelen.
  10. Laat de cake zonder vorm afkoelen, snijd deze in plakjes en bewaar in de koelkast. 
  11. Je kunt de plakjes ook invriezen in vrieszakjes. 

Eet met aandacht en geniet!

Ontbijt Snack

Back to overview