Zin in een goedgevulde zoete aardappelsoep met een beetje pit? Dan is dit recept een goed idee! Goedgevuld met groenten is deze oranje soep hartverwarmend voor de koude dagen.
700 gr zoete aardappelen
2 el kokosolie
2 uitjes gesnipperd
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
2 limoenen, 1 geperst – 1 in schijfjes
peper en zout
1 struik paksoi, gesneden
400 ml kokosmelk (blik)
2 el rode currypasta, bijv van Fairtrade Original
Schil de zoete aardappel snijd in blokjes. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel.
Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
Optioneel: Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en doe het bij de soep. Kook tot de kip gaar is.
Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe.
Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.