Recepten

Gezond & lekker

Zoete aardappel kokos curry soep

Zin in een goedgevulde zoete aardappelsoep met een beetje pit? Dan is dit recept een goed idee! Goedgevuld met groenten is deze oranje soep hartverwarmend voor de koude dagen.

 

Ingrediƫnten
  • 700 gr zoete aardappelen

  • 2 el kokosolie

  • 2 uitjes gesnipperd

  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

  • 2 limoenen, 1 geperst – 1 in schijfjes

  • peper en zout

  • 1 struik paksoi, gesneden

    400 ml kokosmelk (blik)

    2 el rode currypasta, bijv van Fairtrade Original


    Optioneel: 200 g kipstukjes

     

Bereiding
  1. Schil de zoete aardappel snijd in blokjes. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel.

  2. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
    Optioneel: Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en doe het bij de soep. Kook tot de kip gaar is.

  3. Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe.

  4. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.

     

Diner

Back to overview