Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Soep van knolselderij en tijm
Lekkere, romige en goed vullende soep van een selderijknol, zoete aardappel, rode ui, tijm, laurierblaadjes, walnoten en een goed bouillonblokje. In 30 minuten op tafel!
4 porties
Ingrediƫnten
1 knolselderij
2 rode uien
1 zoete aardappel
3 takjes tijm
3 laurierblaadjes
1 liter water
1 bouillonblokje zonder E-621
grof gemalen peper
100 g gehakte walnoten
1 el kokosolie
Bereiding
Maak de uien schoon en snijd fijn.
Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui even aan.
Was de tijm en ris de blaadjes van de steeltjes boven de uien.
Bak nog even mee en zet het vuur uit.
Was de zoete aardappel en knolselderij en snijd ze in plakjes. De zoete aardappel kun je met schil eten, de knolselderij niet. Doe ze in een soeppan.
Voeg het water, laurierblaadjes, peper en de bouillon toe en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Prik na 25 minuten met een vork in de aardappel en knolselderij om te zien of ze gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en voeg de gefruite ui en tijm toe.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Verdeel de gehakte walnoten over de kommen soep.
Je kunt voor extra eiwit ook nog een omelet in reepjes toevoegen.