Recepten

Gezond & lekker

Scarola op mediterraanse wijze

Scarola op mediterraanse wijze met een tapenade van olijven, knoflook, pijnboompitjes en blanke rozijnen. Scarola ofwel andijvie is deze maand nog een heerlijke seizoensgroente. Met de tapenade is dit gerecht extra voedzaam, boordevol vezels en gezonde vetten!

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

- krop andijvie
- 1 teen knoflook 
- handje pijnboompitten
- handje blanke rozijnen
- 20 zwarte olijven zonder pit (kalamata bijvoorbeeld)
- 4 el olijfolie
- chilivlokken, zout en peper

Bereiding

1. Snijd de kont van de andijvie en snijdt de andijvie in 4 delen over de lengte. Spoel grondig met water, zonodig haal je de bladeren los.
2. Kook de andijvie 3 a 4 minuten in ruim kokend water in een grote pan.
3. Snijdt de olijven grof en de knoflook fijn.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan kort (blijf erbij) en houdt ze apart.
5. Bak de olijven en knoflook in olijfolie en voeg de rozijnen eraan toe.
6. Rooster de andijvie in de oven (200 graden, 15 minuten) of wok ze als weinig tijd.
7. Leg de andijvie op de borden en schep de tapenade erover. Strooi de pijnboompitten als laatste over het gerecht.
8. Lekker met wat rijst of een verse plak desembrood met olijfolie extra vierge!

Diner

Back to overview