Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Pompoensoep met kruiden
Herfstsoep met appel, op smaak gebracht met basilicum, waterkers, pompoenpitten en walnoten. Deze friszoete soep is eenvoudig te maken.
Ingrediƫnten
1 flespompoen (1,2 kg)
1 ui
3 teentjes knoflook
2 appels
handvol basilicum
handvol tuinkers
1,5 tl komijnpoeder
1 l groentebouillon
1 el pompoenpitten
1 el gebroken walnoten
kokosolie, ghee of boter
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden en plaats de gewassen pompoen in de oven totdat deze zacht is om te snijden.
Snijd de pompoen en appels in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.
Verhit de olie of boter in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Bak de pompoen- en appelblokjes enkele minuten mee. Doe er de komijn bij en schep om.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Mix de soep glad en breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en garneer met basilicum, waterkers, pompoenpitten en walnoten.