Recepten

Gezond & lekker

Paddenstoelen quiche

Deze quiche is glutenvrij door het amandelmeel. De nootachtige smaak van de shi-take paddenstoelen combineert zich perfect met geit- of schapenkaas, ui en knoflook.

Ingrediƫnten
Ingrediënten:
1 kopje biologische shiitake, in plakjes
1 kleine biologische ui, fijngehakt
2 teentjes biologische knoflook, fijngehakt
4 grote biologische eieren
1 kopje biologische, ongezoete amandelmelk
1/2 kopje biologische, geraspte geit- of schapenkaas
1/2 tl ongeraffineerd zeezout
1/2 tl zwarte peper, versgemalen
1 el biologische olijfolie 

Voor het deeg:
2 eieren
200 g amandelmeel
60 ml olijfolie

 
Bereiding
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Bereid de taartbodem voor door de ingredienten te mengen en deze in een taartvorm van 23 cm te drukken. Zorg da de bodem en zijkanten gelijkmatig bedekt zijn. Zet apart.
3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 3-5 minuten.
4. Voeg de shiitake toe aan de pan. Bak, af en toe roerend, tot de champignons hun vocht hebben afgegeven en beginnen te bruinen, ongeveer 5-7 minuten.
5. Klop in een middelgrote kom de eieren, amandelmelk, zout en peper goed door elkaar.
6. Roer de kaas door het eimengsel.
5. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de taartbodem.
6. Giet het eimengsel over de champignons en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
7. Bak voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de quiche gaar is en de bodem goudbruin is.
8. Haal de quiche uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voor het serveren.
 

Diner

Back to overview