Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Misosoep met zeewier
Een gezonde opkikker gemaakt van misopasta, knoflook wortel, radijs en arame zeewier. Arame heeft een zachte smaak en wordt daarom ook het 'zeewier voor beginners' genoemd.
2 personen
Ingrediƫnten
2 eetlepels Genmai miso
1 handje Arame
2 boswortels
2 radijsjes
2 sjalotten
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
Kokosolie
Tamari glutenvrije sojasaus
Bereiding
Zet een handje arame onder water, breng aan de kook en zet het vuur laag.
Kook in 6 minuten gaar en spoel af met koud water in een vergiet.
Snijd de wortel en radijs in lucifer dunne reepjes.
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen.
Snijd de lente ui in fijne ringen.
Snijd de knoflook in plakjes.
Verhit twee theelepels kokosolie in een soeppan. Bak de sjalot en knoflook even kort aan.
Voeg 500 ml gekookt water en de Misopasta toe en breng het geheel weer aan de kook. Zet het vuur dan laag.
Voeg tot slot de arame, wortel, radijs en lente ui toe en laat nog 5 minuten koken.
Maak de soep op smaak met Tamari glutenvrije sojasaus.