Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Lente salade
Deze lente salade is gemaakt door Ietje en Maurits van wijsuikervrij.com. Geen snelle suikers waarvan je bloedsuikerspiegel op tilt slaat. De zoete smaak komt van zoete aardappel en verse vijgen.
2 personen
Ingrediënten
krop groene bladsla
150 g zoete aardappel
50 g zachte geitenkaas
4 eetlepels pijnboompitten
2 verse vijgen
Olijfolie extra virgin
Zeezout
Vers gemalen peper
Bereiding
Was de zoete aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze met een beetje zout in 15 minuten gaar. Als je met een vork erin prikt, dan moet de zoete aardappel vanzelf loskomen van je vork.
Bak in een voorverwarmde pan de pijnboompitten totdat ze een bruin kleurtje krijgen. Haal ze vervolgens meteen uit de pan, anders worden ze te bruin.
Verdeel de sla over twee diepe kommen en besprenkel met olijfolie.
Snijd de vijgen in 4-ren. Verdeel de zoete aardappel, de geitenkaas, pijnboompitjes en de vijgen over de kommen.