Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Kokos-amandel cakejes
Veganistisch, glutenvrij en zeer laag in koolhydraten. Deze eenvoudige cakejes bestaan uit kokosmeel, notenpasta, chiazaden en kaneel.
12 cupcakes
Ingrediƫnten
3 el chiazaden en 6 el water
190 g kokosmeel
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
250 ml ongezoete amandelmelk
250 g notenpasta van 100% amandelen
Voor de topping:
Kokosyoghurt
Kaneel
Kokoschips
Blauwe bessen of frambozen
Bereiding
Verhit de oven op 180 graden.
Maak een papje van de chipzaden en het water, laat dit 15 min staan.
Meng het kokosmeel, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een kom.
Voeg de amandelmelk toe en roer tot het kokosmeel alle vloeistof heeft opgenomen.
Voeg de amandelpasta toe en gebruik een spatel om alles goed te mixen.
Het mengsel moet er lichtbruin uitzien, zodat alles goed vermengd is met het kokosmeel.
Gebruik een lepel om de (siliconen) muffinvormpjes te vullen. Druk het deeg goed aan en zorg dat de vormpjes voor de helft gevuld zijn.
Bak voor 15 minuten in de voorwarmde oven.
Laat de muffins 30 minuten afkoelen.
Voor het opdienen versieren met kokosyoghurt, kaneel, kokoschips en blauwe bessen of frambozen.