Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Kleurrijke quinoa salade
Deze salade is ideaal voor een picknick of boottochtje. Eenvoudig te maken en blijft goed buiten de koelkast. Een kleurige combinatie van avocado, mango, walnoten, pompoenpitten en granaatappelpitjes.
4 porties
Ingrediƫnten
200 g quinoa
220 g kikkererwten (glazen pot)
100 g veldsla
1 avocado
1 mango
100 g walnoten
5 el pompoenpitten
20 kerstomaten
50 g granaatappelpitjes
Olijfolie extra vierge
Vers citroensap
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur, wacht tot het water aan de kook komt, voeg de quinoa toe, zet het vuur laag en kook in 8 min gaar.
Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud water af.
Doe de quinoa in een schaal en laat afkoelen.
Maak de avocado en mango schoon.
Tot slot veldsla erbovenop, walnoten, pompoenpitten en kerstomaatjes.
Olijfolie extra vierge en vers citroensap naar smaak toevoegen.