Recepten

Gezond & lekker

Kimchi

Kimchi is gefermenteerd en bevat natuurlijke pre- en probiotica. Super gezond en verwennerij voor je darmflora! 

Ingrediƫnten

1 weckpot

  • 1 Chinese kool
  • ¼ rettich
  • ½ ui
  • ½ bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 2,5 tl gochugaru (koreaanse chili)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el zout
Bereiding
  1. Was alle groenten. Verwijder het buitenste blad van de Chinese kool en bewaar deze.
  2. Snijd de kool in vierkante stukjes. Snijd de rettich in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de bosui in ringen. Pel en rasp de knoflook en hak de gember fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een ruime kom. Meng goed door elkaar en kneed licht totdat er vocht uit de kool komt. Laat dit 2 uur staan.
  4. Als er voldoende vocht op de bodem van de kom ligt, stop je het mengsel in de weckpot. Duw goed aan zodat alle lucht eruit is. Zorg dat de groenten volledig ondergedompeld zijn in vocht en veeg de rand van de pot schoon. Vul zo nodig aan met een beetje water.
  5. Snijd het achtergehouden buitenblad van de Chinese kool op maat en leg dit als een deken over de groenten in de pot. Stop de zijkanten in naast de groenten. Duw het koolblad aan, zodat het ruim onder vocht staat. Voeg zo nodig extra water toe.
  6. Sluit de pot goed af en laat de kimchi minimaal 8 dagen op kamertemperatuur (19-21 °C) fermenteren.
  7. Bewaar de kimchi vervolgens in de koelkast.
  8. Heerlijk bij je salade of een Oosters gerecht. Eet smakelijk!

Lunch Diner

Back to overview