Recepten

Gezond & lekker

Kidsproof lunch wrap

Wat is een gezonde lunch to go? Deze wrap met amandelschaafsel en havermout geven een crunchy bite. Met zelfgemaakte eiersalade ook nog eens extra proteïne! 

Ingrediƫnten

Wraps (4-6 stuks):

  • 100 gram boekweitmeel (of andere glutenvrije soort)
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • 1 el havermout
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el kokosolie

Eiersalade:

  • 4 eieren
  • 4 el homemade mayonaise
  • 1 bosuitje, flinterdun gesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • snufje peper, zout

Homemade mayonaise:

  • 1 eidooier
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl mosterd
  • snufje peper, zout
  • 200ml avocado olie

Andere suggesties:
Zoet: amandel (of andere noten) pasta, fruit, kaneel of rauwe honing
Hartig: homemade hummus of pesto, kipfilet, avocado en rauwkost

 

Bereiding
    1. Eiersalade: kook de eieren, snijdt of prak ze in stukjes en meng de overige ingrediënten tot een salade. Garneer met flinterdun gesneden bosui.
    2. Mayonaise: meng de eidooier met citroen, mosterd en specerijen. Giet heel langzaam de olie erbij terwijl je met een garde blijft roeren. Blijf roeren en beetjes olie gieten totdat het mayonaise is. Schakel hierbij een keukenhulpje in!
    3. Wraps: meng de ingrediënten voor het beslag en bak de wraps in kokosolie.
    4. Vul 2 a 3 wraps met de eiersalade en/of andere variant en vouw voorzichtig dubbel. Een lepeltje en servet in de lunchbox is wel handig.
    5. Maak extra pannenkoeken en eiersalade zodat de volgende dag in een handomdraai de lunch box gevuld!

Snack Lunch

Back to overview