Recepten

Gezond & lekker

Homemade barista melk

Maak zelf je plantaardige melk maken voor een heerlijke barista koffie! Dit recept met amandelen of havermout geven een mooie textuur en schuimt goed. 

 

 

Ingrediƫnten

Ingrediënten havermelk:

  • 1 kopje havermout (bij voorkeur glutenvrije havermout)
  • 4 kopjes water
  • Optioneel: een snufje zout, een theelepel vanille-extract of agavesiroop

Ingrediënten amandelmelk:

  • 1 kopje rauwe amandelen (bij voorkeur geweekte amandelen)
  • 3 kopjes water
  • Optioneel: een snufje zout, een theelepel vanille-extract of agavesiroop

 

Bereiding

Bereiding havermelk:

  1. Doe de havermout en het water in een blender.
  2. Blend op hoge snelheid voor ongeveer 30 seconden tot je een gladde vloeistof krijgt.
  3. Zeef de melk door een fijne zeef of kaasdoek om de haverresten eruit te halen. Je kunt de restjes havermout gebruiken in smoothies of gebak.
  4. Je kan de melk op smaak brengen met een beetje zout en vanille of agave siroop.
  5. Bewaar de havermelk in een afgesloten fles in de koelkast (maximaal 3-4 dagen).

Bereiding amandelmelk:

  1. Week de amandelen een nacht in water (minimaal 8 uur). Dit maakt ze zachter en makkelijker te mengen.
  2. Giet het water af en doe de amandelen samen met het vers water in de blender.
  3. Blend op hoge snelheid tot een gladde melk ontstaat (ongeveer 1 minuut).
  4. Zeef de melk door een kaasdoek of fijne zeef om de amandelresten eruit te halen.
  5. Je kan de melk op smaak brengen met een beetje zout en vanille of agave siroop.
  6. Bewaar de amandelmelk in een afgesloten fles in de koelkast (maximaal 3-4 dagen).

Tip voor schuimen: Als je van schuimige melk houdt voor je koffie, kun je de plantaardige melk opwarmen en met een melkopschuimer of met de hand opkloppen voor een heerlijk schuimlaagje.

Ontbijt Snack

Back to overview