Recepten

Gezond & lekker

Hele geroosterde bloemkool

Verwarmend en ontstekings remmend. Geroosterd in ghee of kokosolie en kurkuma, komijn, paprika en knoflook. De voorbereiding is 10 minuten, dan 1 uur in de oven.

Ingrediƫnten
  • 1 hele bloemkool
  • 4 eetlepels Ghee of kokosolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • peper en zeezout
  • Topping: gehakte peterselie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de 4 eetlepels Ghee in een steelpannetje.
  3. Maak vervolgens het kruidenmengsel
  4. Hak de knoflook. 
  5. Voeg hierbij de kurkuma, paprikapoeder en citroensap. 
  6. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal.
  8. Verdeel nu het kruidenmengsel over de bloemkool heen. 
  9. Rooster deze 1 uur in de oven. 
  10. Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.

Diner

Back to overview