Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Hele geroosterde bloemkool
Verwarmend en ontstekings remmend. Geroosterd in ghee of kokosolie en kurkuma, komijn, paprika en knoflook. De voorbereiding is 10 minuten, dan 1 uur in de oven.
Ingrediƫnten
1 hele bloemkool
4 eetlepels Ghee of kokosolie
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el citroensap
peper en zeezout
Topping: gehakte peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de 4 eetlepels Ghee in een steelpannetje.
Maak vervolgens het kruidenmengsel
Hak de knoflook.
Voeg hierbij de kurkuma, paprikapoeder en citroensap.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal.
Verdeel nu het kruidenmengsel over de bloemkool heen.
Rooster deze 1 uur in de oven.
Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.