4 personen:
1. Verhit de kokosolie in een grote pan op matig vuur en voeg de knoflook, ui en gember toe.
2. Na 3 minuten voeg je de broccoli, spinazie, pastinaak/courgette en peterselie toe. Roer totdat de spinazie zacht wordt.
3. Voeg precies genoeg water toe om de groenten onder water te zetten. Spinazie slinkt enorm dus voeg niet teveel water toe! Je kunt de soep later altijd nog verdunnen.
4. Breng het water aan de kook, zet het laat en doe de deksel op de pan.
Voeg nu de venkel of bleekselderij toe.
5. Kook nog voor 10-15 minuten zodat de groenten goed zacht zijn.
6. Gebruik een blender om de soep te pureren. Proef even. Heeft de soep meer smaak nodig voeg dan het sap van 1 of een halve limoen of citroen toe.
7. Voeg tot slot de chia zaden toe.
Opties:
Voor een rijkere soep voeg je een avocado of een stuk creamed coconut (Santen) toe. En als je wat meer body wilt, doe je een lepel gekookte quiona of zilvervliesrijst door de soep.