Recepten

Gezond & lekker

Groene asperges met wilde zalm

Groene asperges bevatten vitamine K, antioxidanten, mineralen en foliumzuur. Wilde zalm levert essentiële omega 3-vetzuren.

2 personen

Ingrediƫnten
  • 350 gram groene asperges
  • kokosolie
  • 100 g gerookte wilde zalm
  • ½ citroen
  • verse dille
  • verse peper en zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe een eetlepel kokosolie in de ovenschaal terwijl de oven voorverwarmt.
  3. Spoel de groene asperges af en snijd 1,5 – 2 centimeter van de onderkant af. 
  4. Haal de ovenschaal uit de oven met ovenhandschoenen, de kokosolie is nu gesmolten.
  5. Leg de asperges vervolgens naast elkaar in de ovenschaal en rol ze heen en weer zodat alle kanten met kokosolie zijn bedekt.
  6. Snijd een halve citroen in plakjes en leg deze op de asperges. 
  7. Zet de asperges voor 10 minuten terug in de oven, zijn de asperges wat dikker, dan zet je ze 15 minuten in de oven.
  8. Wanneer de asperges zacht genoeg zijn (even proeven) garneer je ze met verse dille en bestrooi je ze met peper en zout. 
  9. Laat de asperges afkoelen en rol ze dan in de wilde zalm. Ernaast serveren kan natuurlijk ook.

Eet smakelijk!

Lunch Diner

Back to overview