Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Glutenvrije bolletjes
Makkelijk te maken en erg lekker!
12 stuks
Ingrediƫnten
200 g havermout (glutenvrij)
200 ml warm water
1 eetlepel appelazijn
3 eieren
100 g sesam zaad
100 g lijnzaad
100 g pompoenpitten
1.5 eetlepel bakpoeder
25 g amandel meel
Bereiding
Meng de havermout, water en appel azijn. Laat voor 2 uur staan.
Verhit de oven op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier (laat deze uit de oven).
Maak van de sesamzaden, lijnzaad en pompoenpitten een fijn poeder. Dit gaat gemakkelijk met een Nutribullit of een koffiemolen. Doe de zadenbloem in een kom en voeg het bakpoeder en amandelmeel toe.
Klop de eieren in een andere kom, en meng de geklutste eieren met het havermoutmengsel.
Meng dan de zadenbloem, bakpoeder en amandelmeel met de rest.
Met een eetlepel maak je 12 bolletjes van het mengsel. Leg deze op het bakpapier. Je kunt nog wat extra zaden in de bolletjes drukken.