Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Glutenvrij hazelnoten brood
Van fijngemalen hazelnoten, kokosmeel, kokosolie, chiazaden en speculaaskruiden bak je dit brood. Vrij van gluten, zuivel en eieren. Erg lekker met hummus of je eigen favoriete spread.
Ingrediƫnten
225 g hazelnoten
100 g kokosmeel
4 theelepels Orgran No egg
1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
2 eetlepels Chia zaden
1 theelepel bakpoeder
200 ml water
50 g kokosolie
2 eetlepels appelazijn
Snufje zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een vel bakpapier in een bakvorm of gebruik een siliconen bakvorm.
Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
Meng het hazlenoten- en kokosmeel, No egg, speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout in een kom.
Voeg de chiazaden aan het water toe.
Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje.
Voeg het water met chiazaden en de kokosolie toe.
Tot slot het appelazijn erbij, roer voorzichtig.
Doe het beslag in een cakevorm en bak het brood in 45 minuten af.