Recepten

Gezond & lekker

Gevulde paprika’s

Met courgette, champignons, ui, knoflook, zachte geitenkaas, pijnboompitten en basilicum. Slechts 15 minuten voorbereiding en een half uurtje in de oven.

Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 125 g champignons
  • 500 g gepelde biologische tomaten 
  • handje verse basilicum
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 grote gele paprika’s
  • 2 grote rode paprika’s
  • 135 g zachte geitenkaas
  • Kokosolie om in te bakken
  • Grof gemalen zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de ui en knoflook schoon. Was de courgette en borstel de champignons schoon. 
  3. Snipper de ui en knoflook, snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
  4. Spoel de basilicum en paprika’s af.
  5. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een stoofpan en voeg de rode ui, knoflook, courgette en champignons toe. Blijf zachtjes roeren.
  6. Na 5 minuten voeg je de gepelde tomaten toe en breng alles aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en laat (zonder deksel) nog 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  9. Blancheer de paprika’s in kokend water voor 3 minuten.
  10. Laat ze goed uitlekken.
  11. Als de saus klaar is, neem deze van het vuur en roer de basilicum en een snufje zout en grof gemalen peper erdoor. 
  12. Voeg de pijnboompitten toe.
  13. Leg de paprika helften in de ovenschaal en vul ze met de saus en bovenop de zachte geitenkaas.
  14. Zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  15. Kijk na 20 minuten even of ze al klaar zijn, anders nog 5-10 minuten in de oven houden. 
  16. Bij het opdienen kun je de paprika’s nog decoreren met wat verse basilicum.

Diner

Back to overview