Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Gember-kurkuma hummus
Zelfgemaakte hummus met immuun versterkende kruiden. Rijk aan folaat, ijzer, b-vitaminen en calcium.
Ingrediƫnten
700 g kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
50 ml water
4 eetlepels tahin
Sap van 1 citroen
4 teentjes knoflook
2 theelepels gemberpoeder
1 eetlepel kurkumapoeder
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen zwarte peper
Bereiding
Doe de uitgelekte en goed afgespoelde kikkererwten, water, tahin, citroensap, knoflook, gember en kurkuma poeder in een blender
Blend 2 minuten tot het romig en glad is. Giet, terwijl de motor draait, langzaam de olijfolie erbij. Voeg zout en peper toe en mix tot een gladde massa.
Schep het mengsel in een ondiepe kom en leg er wat kikkererwten bovenop.