Recepten

Gezond & lekker

Gegrilde groententaart

Kidsproof!

Ingrediƫnten
  • 300 g kikkererwten meel (1 pak Joannusmolen)
  • 3 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • 250 g ricotta
  • bosje koriander
  • 1 cm gember
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • zeezout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • 6 eetlepels zonnebloempitten
Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Courgette en aubergine wassen en in plakjes van 3 mm dikte snijden. Ui pellen en in parten snijden. Bosui en koriander wassen en stukjes snijden. Paprika schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in stukken snijden. Gember schoonmaken en in kleine blokjes snijden.  In grillpan olie verhitten. Aubergine, courgette en rode paprika grillen in olijfolie. Besmeer de in stukken gesneden groenten met een siliconenkwastje met olijfolie. Bewaar de gegrilde groenten op een bord. 

Voor de taartbodem:
3 eieren in een kom loskloppen, het kikkererwtenmeel, de 3 tenen knoflook uitknijpen met de knoflookpers, de helft van de fijngesneden koriander en 2 el olijfolie toevoegen en roer/kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Als het deeg niet goed plakt wat water toevoegen. 

Taartvorm met het deeg bekleden en een opstaande rand van 2-3 cm hoog maken. Kikkererwtendeeg is beter te verwerken als het wat nat is. Voeg gerust wat water toe, zo ‘smeer’ je het deeg gemakkelijk tegen de rand.  

Vul de taartvorm met een laag gegrilde aubergines, dan een laag rauwe ui, bosui en gember. Olijven halveren en als volgende laag toevoegen. De rode paprika als rand toevoegen. Bovenop een laag ricotta met de zonnebloempitten, wat peper en grof gemalen zeezout. Bovenste en laatste laag is gegrilde courgette. 
Taart in midden van oven in ca. 30 minuten bruinbakken.

Lunch Diner

Back to overview