Recepten

Gezond & lekker

Frisse quinoa salade

2 personen:

Ingrediƫnten
  • 150 gram quinoa*
  • 1 rode ui, gehakt
  • 5 radijsjes, gesneden
  • ½ komkommer, in stukjes
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 2 wortels, schoongemaakt en in dunne plakjes
  • hand vol gehakte walnoten
  • hand vol goji bessen
  • 3 eetlepels tahin
  • 2-4 eetlepels vers citroensap
  • scheutje olijfolie extra virgin
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 hand vol fijngehakte verse munt

    *in plaats van quinoa kun je ook gierst of boekweit gebruiken
Bereiding

1. Kook de quinoa in 15 minuten in ruim water gaar.
2. Giet af en laat afkoelen.
3. In de tussentijd snijd je de groenten en de munt fijn.
4. Wanneer de quinoa voldoende is afgekoeld – ongeveer kamertemperatuur- voeg je de gesneden groenten, walnoten, goji bessen, tahin, citroensap, olijfolie, zout en peper. Roer goed door elkaar.
5. Verkruimel de feta. Meng alles door elkaar en houd wat feta en munt achter.
6. Serveer met de rest van de feta en daarover de rest van de munt.

Lunch Diner

Back to overview