Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Falafel
Falaffel is een prima eiwitbron en erg lekker in zowel salades als met warme groenten. Het maken van falaffel is gemakkelijker dan je denkt, probeer dit recept en oordeel zelf!
25 stuks
Ingrediƫnten
125 g zonnebloempitten
500 g gekookte kikkererwten
2 sjalotten
2 knoflookteentjes
3 el olijfolie
Zeezout
Vers gemalen peper
Dressing:
4 el tahin
sap van ½ grapefruit
Salade:
75 g bladspinazie
10 minitomaatjes
8 kalamata olijven
vruchtvlees van ½ grapefruit
Bereiding
Week de zonnebloempitten voor 3 uur in water.
Verhit de oven op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Spoel de zonnebloempitten af in een vergiet en doe ze in de blender of keuken machine. Blend voor 30 seconden.
Voeg de kikkererwten en olijfolie toe en blend nog 1 minuut. Als het moeilijk blend voeg 50 ml water toe.
Doe het mengsel in een kom, voeg zeezout en peper naar smaak toe.
Snijd de knoflook en sjalotjes in fijne stukjes, doe in de blender.
Blend kort en meng met de rest.
Schep het mengsel met een eetlepel uit de kom, maak balletjes en leg deze op de bakplaat.
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 10 minuten en bak nog 10-15 minuten.
Maak ondertussen de dressing door de grapefruit uit te persen en de tahin erdoor te roeren.
Maak een salade van bladspinazie, tomaat en kalamata olijven.
Haal de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Serveer met de tahin dressing en 4 falaffels per persoon.