Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Crunchy crackers glutenvrij
Deze knapperige lijnzaadcrackers smaken heerlijk bij soepen, salades en dips. Het is handig om altijd wat crackers op voorraad te hebben. Lijnzaad is een plantaardige bron van omega-3 vetten en is bevorderlijk voor je vertering.
Ingrediƫnten
300 ml water (kokend)
150 g lijnzaad
100 g zonnebloempitten
100 g pompoenpitten
1 theelepel zout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng water aan de kook, schenk het water bij het lijnzaad in een kom en laat 10 minuten wellen.
Voeg zonnebloempitten, pompoenpitten en zout toe aan het geweekte lijnzaad. Meng alles goed en verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakpapier met behulp van een spatel.
Bak gedurende 30 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en draai de ‘cracker-plaat’ voorzichtig om. Trek het bakpapier er langzaam af, zet terug in de oven en bak nog eens 15 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in stukken.