Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Choco-framboos muffins
Gluten- en zuivelvrije muffins gemaakt van amandel- en boekweitmeel. De frosting maak je van kokoscreme en pure chocolade.
12 stuks Gluten- en zuivelvrij
Ingrediƫnten
140 g boekweitmeel
50 g amandelmeel
30 g rauwe cacaopoeder
3/4 theelepel natrium bicarbonaat
snufje zeezout
100 ml kokosolie, gesmolten
3 el kokossuiker
180 ml kokosmelk
2 tl appelciderazijn
1 theelepel vanille
75 g frambozen
Chocolade en kokos glazuur:
240 ml kokoscrème (1 blikje kokosmelk)
2 el kokosmeel
1 el ahornsiroop
100 g pure chocolade 92%
Topping:
verse frambozen
kokosrasp
raw cacao nibs
Bereiding
Maak eerst de chocolade- en kokosglazuur, want deze moet nog even de koelkast in. Als je kunt, maak het de dag ervoor voor en laat een nacht in de koelkast staan.
Hak de pure chocolade en doe in een kleine kom.
Meng in een pan de kokoscrème met kokosmeel en verwarm op een laag vuur tot het tot een kookpunt komt.
Giet het mengsel over de gehakte chocolade en roer tot alles gesmolten is.
Voeg de ahornsiroop toe en laat een beetje afkoelen.
Zet in de koelkast om een smeerbare consistentie te verkrijgen. Dit duurt minstens 3 uur totdat je het over de cupcakes kunt smeren.
Verwarm de oven voor op 190°C (175°C hete lucht)
Gebruik een bakvorm voor 12 muffins, vet deze in.
Klop in een kom boekweitmeel, gemalen amandelen, cacaopoeder, natrium bicarbonaat en zout door elkaar.
Druk de frambozen in het mengsel.
Schep het mengsel in je bereide cupcakes en bak ongeveer 25 minuten of tot een cocktail prikker er schoon uitkomt.
Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen voordat je ze op een rooster zet om volledig af te koelen.
Besmeer ze met de chocolade en kokos glazuur en bestrooi met je keuze aan toppings.