8 personen
Frosting:
1. Verhit de oven op 175 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm/muffin vormpjes.
2. Mix de boekweit/havermout, kaneel, kokosrap en zeezout met de walnoten in een grote kom. Doe de wortels in de keukenmachine of blender, mix op de grove stand. Voeg deze toe aan de boekweit/havermout.
3. Doe de 3 bananen, yoghurt en eieren in de blender. Smelt ondertussen de kokosboter in een pannetje en mix de fijngesneden dadels erin. Giet deze inhoud in de blender. Blend nog even kort.
4. Giet het dadel-kokosboter-banaan mengsel bovenop de boekweit/havermout. Roer alles door zodat het goed aan elkaar plakt.
5. Doe het mengsel in de cakevorm. Afhankelijk van het soort oven dat je hebt, bak je de cake voor ongeveer 50 minuten. Muffins zijn na 40 minuten al klaar.Je kunt met een saté prikker in de cake prikken om te zien of de cake gaar is. Als de saté prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
6. Maak terwijl de cake in de oven staat, de frosting. Zie recept hieronder.
Frosting:
1. Verhit de kokosmelk, honing en zout in een pan. Zet het laag voor 5-10 minuten.
Blijf constant roeren.
2. Haal de pan van het vuur en laat de kokosolie erin oplossen.
3. Zet de pan voor 30-40 minuten in de vriezer, totdat de bovenkant wit en hard wordt.
4. Haal de frosting uit de vriezer, roer totdat deze smeerbaar wordt. Smeer de frosting over de cake.