Recepten

Gezond & lekker

Bloemensalade

Een salade is perfect: snel, licht én een ideaal voor eetbare bloemen. Hier een heerlijk recept met eetbare bloemen, boordevol kleur, smaak en textuur.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 75 g gemengde sla (veldslamelange, rucola of jonge bladsla)
  • 6–8 aardbeien, gehalveerd
  • 100 g zachte geitenkaas (of vegan alternatief)
  • 2 el geroosterde walnoten of pecannoten (grof gehakt)
  • Een handje eetbare bloemen: viooltjes, Oost-Indische kers, borage, goudsbloemblaadjes, paardenbloempjes
  • Verse munt of basilicum (optioneel)

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico of frambozenazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding

1. Meng in een kom de sla, aardbeien, geitenkaas en noten.

2. Klop in een klein kommetje de dressing samen.

3. Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig.

4. Garneer vlak voor het serveren met eetbare bloemen en eventueel wat verse muntblaadjes of basilicum.

En voilá: Klaar is Kees!

Tips:

  • Serveer met glutenvrije crackers, toast of een stuk glutenvrije focaccia.
  • Je kunt de aardbeien ook vervangen door frambozen, mango of peer voor variatie.
  • Liever hartiger? Voeg wat gekookte quinoa of linzen toe.

Lunch Diner

Back to overview