Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Appelbrownie
Hier een makkelijk recept voor een smeuïge brownie met alleen maar gezonde ingrediënten. In een handomdraai heb je een heerlijk gezond toetje of tussendoortje. En vergeet niet hoe lekker je keuken ruikt tijdens het afbakken...
Ingrediƫnten
4 appels, middelgroot formaat
4 eieren
70 gram cacao
1 theelepel baking soda
3 eetlepels kokosolie
1 theelepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de appels en snijd deze in stukken
Doe de appel, eieren, cacao, kokosolie, baking soda en kaneel in de blender en meng tot een glad beslag. Wanneer je geen blender hebt, kun je een staafmixer gebruiken. Zorg er dan eerst voor dat je de eieren klutst en daar de cacao doorheen spatelt, voordat je de rest van de ingredienten toevoegt. Zo voorkom je een bruine wolk in de keuken.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het beslag erin.
Bak de brownie in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar. Een satéprikker moet er nagenoeg schoon uitkomen.
Laat de brownie even afkoelen en snijd in stukken.
Lekker met rood fruit, slagroom of biologische abrikozenjam voor dat extra kersteffect.