Recepten

Gezond & lekker

Appel-bosbessen mini pancakes

Deze pancakes maak je in het weekend en bewaar je vervolgens in de koelkast zodat je er nog dagen van kunt genieten. Doordat de pancakes een diameter van 6 cm hebben kun je er ‘guilty free’ zo’n 3 tot 4 stuks van eten. Lekker met honing en kokossnippers, of met een plak geitenkaas. Je bakt de pannenkoeken in kokosolie  en omdat er 4 tegelijk in de pan passen, maak je ze in een handomdraai.

8 porties

Ingrediƫnten
  • 3 eieren
  • 250 ml magere of geitenyoghurt
  • 300 g havermout
  • 2 el water
  • 1 appel
  • 150 g blauwe bessen (ontdooid)
  • roomboter of kokosolie
Bereiding
  1. Kluts de 3 eieren in een kom.
  2. Voeg de yoghurt en 2 eetlepels water toe.
  3. Meng de havermout met eieren en yoghurt tot een glad beslag.
  4. Voeg nog wat water toe indien nodig.
  5. Was de appel, verwijder klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  6. Roer de stukjes appel en de blauwe bessen door het beslag.
  7. Verhit 1 theelepel roomboter of kokosolie in een pan.
  8. Gebruik een siliconen spatel om de boter goed te verdelen.
  9. Schep 1 flinke eetlepel van het beslag in de pan, druk deze plat. Zo maak je pancakes van ongeveer 6 cm diameter. 
  10. Bak pancakes op middelhoog vuur in 4 minuten per kant gaar.
  11. Laat de pancakes op een bord afkoelen.
  12. Serveer met 1 theelepel honing + 1 eetlepel geraspte kokos. 
  13. Met geitenkaas, walnoten en honing is ook een lekkere combinatie. 
  14. Left overs kun je invriezen of 3 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. 

Eet smakelijk!

Snack

Back to overview